Пластуни скасували всі літні табори й вишколи на цей рік

1967 0
Головна Пластова Булава рекомендувала не проводити Свято Весни, яке розпочинає сезон літніх таборів і традиційно відбувається у травні.
фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

Цьогоріч пластуни скасували свої традиційні літні табори та вишколи. Відповідне рішення прийняли керівники організації – Головна Пластова Булава (ГПБ) через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції.

Зокрема, ГПБ рекомендувала не проводити Свято Весни, яке розпочинає сезон літніх таборів та традиційно відбувається у травні. Також до кінця літа заборонили проводити табори для всіх вікових категорій.

«З метою уникнення ризику поширення Covid-19 та опираючись на рішення Головної Пластової Булави провід станиці Львів забороняє проведення традиційних літніх таборів усіх уладів у 2020 році, допускаючи натомість можливість проведення гурткових, ройових та гніздечкових мандрівок/таборів на кінець серпня за сприятливих та безпечних обставин», – йдеться в рішенні.

Читайте також: Керівниця львівського Пласту: Нам важливі не гроші, а визнання

Окрім цього, прийняли низку наступних рішень:

- не проводити міжнародні вишкільні табори (Лісова Школа, Школа Булавних та Золота Булава);

- у таборах в країнах, які все-таки захочуть провести табори, можуть брати участь тільки члени цих крайових пластових організацій, але не можуть брати участь пластуни з інших країн (як виховники і/або як учасники);

- уряди деяких країн в Європі та Північній Америці планують полегшити умови карантину. Але й надалі буде заборона на проведення масових акцій, а громадський транспорт буде працювати з обмеженнями.

Читайте також: Завжди нагадую дітям про посмішку. Як виховує молодь директор гімназії Шептицьких

Нагадаємо, що від початку карантинну «Пласт» розпочав роботу онлайн. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця львівського осередку Анастасія Слюсаренко, виховники організовують заняття через платформи онлайн-зв’язку, придумують спеціальні «челенджі», заохочують вихованців дотримуватись заходів безпеки та допомагають організувати дозвілля в домашніх умовах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!