Площу Святого Теодора у Львові хочуть оновити. Візуалізація

5695 0
Громадська організація Urbanideas розробила проект ревіталізації площі.
фото: photo-lviv.in.ua

фото: photo-lviv.in.ua

На площі Святого Теодора збираються створити новий громадський простір. Про це Tvoemisto.tv розповіла детальніше одна з керівників організації Urbanideas Ольга Криворучко.

«Все почалось з воркшопу, який відбувся ще 2015-го року. Ми організували екскурсію, яка супроводжувалась захопливою лекцією. Також за допомогою дітей – заступників волонтерів – ми виготовляли меблі: самі їх вирізали, скручували, малювали. Потім почали обговорювати архітектурні, містобудівні, історичні, археологічні та адміністративно-організаційні блоки питань», – розповідає вона.

Читайте також: Обрали проект дитячого майданчика, який з’явиться на площі Святого Юра. Візуалізація

Під час підготовки свого проекту керівники Urbanideas поспілкувалися з місцевими мешканцями.

«Скаржаться на нічний клуб з витяжками, які працюють цілодобово, персонал, що курить на задвірках, та галасливих відвідувачів, – каже Ольга. – Це все неабияк порушує спокій жителів площі».

Читайте також: Площа Митна і Фабрика повидла. Як ревіталізують громадські простори Львова

За її словами, через брак місць для паркування на площі часто залишають авто на тротуарах, що заважає місцевим жителям. Також не нормується рух приміських маршруток, які постійно розвертаються на площі та стоять там.

Читайте також: Як змінилася площа Митна у Львові. Фотопорівняння

«Ми враховуємо побажання мешканців. Плануємо більше озеленити площу, зробити гладкі тротуари без вибоїн. Також хочемо розширити пішохідну зону і довести до ладу парковку», – ділиться намірами Ольга. Також вона додає, що реалізація їхніх задумів тепер залежить від фінансування міської ради.

Нагадаємо, що новий громадський простір планують облаштувати біля Будинку органної та камерної музики.

Христина Генсьорська,

фото photo-lviv.in.ua та зі сторінки Urbanideas

у мережі Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!