У центрі Львова планують побудувати шестиповерховий готель із підземним паркінгом

6372 0
Передбачається, що майбутній готель матиме від 120 до 154 номерів, а двоповерховий підземний паркінг вміщатиме 64 автомобілі.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

У Львові на вулиці Миколи Вороного хочуть побудувати готель з підземним паркінгом. Про це повідомляється в детальному плані території (ДПТ), який винесений на громадські обговорення.

Детальний план території охоплює ділянку площею 2,7 га, обмеженою вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка. Наразі на ділянці майбутнього готелю розташована стихійна автостоянка та сміттєві контейнери.

Проектом ДПТ, виконаним ДП ДІПМ «Містопроект», передбачено будівництво 6-поверхового готелю на 120-154 номери. Під готелем заплановане будівництво двоповерхового підземного паркінгу на 64 автомобілі. У проекті зазначено, що для потреб готелю необхідно лише від 15 до 23 паркомісць, а решта резервують для потреб міста.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Додамо, що раніше на цій ділянці планувалось будівництво наземного паркінгу. Однак, Мінрегіонбуд вніс зміни до державних будівельних норм, які забороняють будівництво наземних паркінгів в історичних частинах міст України.

Як розповів в коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор проекту Юрій Столяров, ДПТ також передбачає відновлення частини Пасажу Міколяша, який був знищений в результаті бомбардування міста у 1941 році.

Пасаж Міколяша був збудований у 1898–1900 рр. будівничою фірмою архітектора Івана Левинського за проектом Альфреда Захаревича та Івана Левинського. Це був 120 метровий прохід, що з'єднував вулиці Коперника та Круту (Вороного). Існувало два входи до Пасажу, втім тепер зможуть відновити лише приблизно третину Пасажу, з заходом з вулиці Коперника.

Окрім готелю та підземного паркінгу, планується облаштування у цьому районі перших підземних сміттєвих контейнерів.

Читайте також: Як зміняться громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

На думку автора ДПТ, облаштування підземних сміттєвих контейнерів є надзвичайно естетичним і привабливим рішенням для використання в історичній частині міста. Також це дозволить звільнити максимально можливу територію для тротуару.

Ілюстративне фото

Також, ДПТ передбачає реконструкцію прилеглих вулиць – Вороного та Ліста , а також реконструкцію з облаштуванням пішохідної зони на вулиці Руданського.

4 червня у великій сесійній залі ЛМР о 18:00 відбудеться зустріч з головним архітектором проекту щодо розробленого ДПТ. Письмові пропозиції щодо розробленої документації можна подавати до відділу громадського партнерства «Секретаріату ради» через ЦНАП до 7 червня.

Назар Притула, фото з ДПТ ДП ДІПМ «Містопроект» 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!