Поблизу Львова американські лікарі розгорнули польовий шпиталь. Фото, відео

6970 0
У польовому шпиталі безкоштовно лікуватимуть переселенців та всіх, кому потрібна допомога.
Фото: Дарія Кучер

Фото: Дарія Кучер

У підземному паркінгу одного з торгово-розважальних центрів Львова сьогодні, 14 березня, відкрили цілодобову польову лікарню швидкої допомоги.

Безкоштовну невідкладну, хірургічну медичну допомогу тут зможуть отримати вимушено переміщені особи або ті, хто постраждали від військового конфлікту. Також тут надаватимуть стаціонарні, амбулаторні послуги та послуги для жінок та дітей, включно з акушерством.

Читайте також: Чи розгортатимуть на Львівщині нові місця для переселенців

У перший же день роботи у шпиталі вже прийняли перших пацієнтів.

Читайте також: «Там пекло, але хочемо додому». Історії людей, які змушені перечекати війну у Львові

Розгорнули польовий шпиталь американські лікарі із організації, що працює в багатьох країнах світу.

За словами співробітниці Міжнародної організації «Сумка Сумаритянина» Кейтлен, одночасно у шпиталі можуть знаходитись і отримувати допомогу 58 пацієнтів.

Людей, які сюди поступатимуть, спочатку обстежуватимуть. Для тих, хто потребуватиме не первинної допомоги, а, наприклад, реанімаційної, кластимуть у відділення інтенсивної терапії. Для цього є все необхідне обладнання – монітори, апарати штучної вентиляції легень тощо.

Розгорнули у мобільному шпиталі операційну, відтак, за потреби щодня тут можуть проводити від 14 до 30 операцій.

Також у шпиталі є відділення лабораторії, де забиратимуть і робитимуть аналізи та фармацевтична лабораторія, де зберігатимуть ліки.

Персонал залишатиметься тут упродовж трьох тижнів, потім мінятимуться з колегами. Мешкає персонал на базі шпиталю, в окремих наметах. Кажуть, їдучи сюди, знали, що можуть виникнути небезпеки, але оскільки їхня організація християнська, тож мають покликання допомагати людям там, де вони цього потребують.

Польовий шпиталь працюватиме цілодобово.

Нагадаємо, що у 14 областях України в центрах надання адміністративних послуг можна отримати допомогу та тимчасову домівку. Куди у Львові можна нести допомогу для внутрішньо переміщених осіб, читайте тут.

Ольга Шведа

Фото та відео Дарії Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!