Поблизу Львова пожежники потрапили під зсув на сміттєзвалищі: деталі

4682 0
Сьогодні, 30 травня, приблизно о 15:30 на сміттєзвалищі в Грибовичах, що біля Львова, стався зсув сміття. Як повідомив Tvoemisto.tv речник речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туронцев, наразі під завалами опинилися 3 людей.
фото ілюстративне: mignews.com.ua

фото ілюстративне: mignews.com.ua

«За попередньою інформацією, під завалами опинилося троє пожежників», – сказав Віталій Туровцев.

За його словами, на місці події вже працюють рятувальники та прибули медики.  «Ведуться пошуки людей», – додав Туровцев.

На території Грибовицького сміттєзвалища зараз працюють усі аварійні служби. Про це повідомив начальник управління житлового господарства Юрій Голець, який зараз перебуває на місці події.

«На місці працюють усі аварійні служби. Стався обвал. За попередньою інформацією, під горою сміття опинилось троє рятувальників. Зараз здійснюються усі заходи, аби знайти і врятувати людей. Одна з версій загоряння сміттєзвалища – підпал. Тому що в цьому місці ніколи не горіло, загоряння було зліва скраю, зовсім не у характерному місці. Точні дані повинно встановити слідство», – зазначив Юрій Голець.

Читайте також: Львів розглядає два варіанти для вирішення питання зі сміттєзвалищем. Відео

Львівська міська рада звертається до усіх громадських активістів, мешканців прилеглих територій, зберігати спокій та дати можливість працювати на місці події відповідним службам.

Нагадаємо, пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася ще у суботу, 28 травня. Сьогодні зранку, 30 травня, на своїй сторінці Віталій Туровцев інформував, що пожежу вдалося побороти.

Додамо, що Грибовцьке сміттєзвалище, розташоване біля сіл Грибовичі та Малехів, діє понад 55 років. Його кілька разів хотіли закрити, проте воно досі діє через відсутність ділянки під новий полігон для відходів.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!