Поблизу Оперного театру висадять платани, аби затінити площу

4032 0
Ще приблизно 30 дерев планують висадити у Львові цього тижня.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

У Львові на площі перед Оперним театром планують досадити 8 дерев. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Читайте також: «Голка в сіно». Як львівський коктейль-бар садить дерева в місті і переборює карантин

«На площі перед Оперним театром плануємо досадити 8 платанів, аби затінити її», – зазначила вона і уточнила, що дерева місту подарували.

Також цього тижня планують досадити близько 30 дерев у центрі міста та у Стрийському парку.

«Збираємось досадити дерева у Стрийському парку. Там мешканці робили заїзд, тому запропонували досадити дерева, де потрібно. Посадимо буки рідкісні. Також є декілька спонсорів на висадку близько 20 дерев у центрі. Цей тиждень теплий, тож можливо будемо висаджувати», – розповіла Олександра Сладкова.

Додамо, що на вулиці Хуторівці відкорегували проєкт і передбачили висадку понад чотирьох сотень дерев і більше двох тисяч кущів. 

Читайте також: У Львові збирають гроші, аби посадити дерева на вулиці римлянина

Нагадаємо, у Львові на вулиці Горбачевського 10, поблизу Центру обслуговування пасажирів зрізали дерева. В управлінні екології Львівської міської ради кажуть, що дозвіл на зрізку не давали. У Франківській райадміністрації також запевняють, що не дозволяли зрізувати дерева.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!