Початкові школи зможуть вбудовувати в перші поверхи житлових будинків

2608 0
Причиною внесення подібних змін до Державних будівельних норм є нестача вільних місць в навчальних закладах великих міст України.
фото умовне: з відкритих джерел

фото умовне: з відкритих джерел

В Міністерстві регіонального будівництва планують змінити державні будівельні норми (ДБН) та дозволити проектувати невеликі початкові школи (1-4 клас), вбудовані у перші поверхи житлових будинків. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«В Україні у великих містах є проблема – нестача навчальних закладів через те, що не завжди є місце, де можна розмістити окремий навчальний заклад. Тому близько 50% міських шкіл є переповненими. Діти змушені навчатися по 35-40 учнів у класі або в декілька змін. А для малечі в перших класах це взагалі суцільний стрес», – пояснює Лев Парцхаладзе.

За його словами, у міністерстві хочуть передбачити можливість проектувати початкові школи, вбудовані або вбудовано-прибудовані в житлові будинки.

Читайте також: Українські новобудови можна буде зводити без вхідних сходів

«Це буде зручно для батьків та дітей, адже такі школи будуть зовсім поруч, будуть створюватися додаткові місця для школярів та забезпечені комфортні умови навчання», – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, в Україні скасують радянську норму обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках. Це робиться задля роботи системи сортування сміття, виховання відповідального поводження з відходами й бережливого ставлення до екології та природи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!