Поліцейські отримали право перевіряти водіїв на алкоголь. Перелік умов

4614 0
Відтепер патрульні поліцейські отримали законне право “задувати” водіїв за наявності у них підозр, що людина перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Таке право патрульним поліцейським надала нова “Інструкція про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння”.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Цим документом чітко прописаний механізм проведення перевірок водіїв на предмет знаходження їх за кермом у стані сп’яніння, починаючи від перевірки на місці зупинки поліцейським і закінчуючи перевіркою в медичній установі.

Читайте також: В Україні змінять правила дорожнього руху: 5 нововведень

Інструкцією передбачено, що патрульний поліцейський має право перевірити водія, якщо у нього є певні ознаки нетверезого стану. Наприклад, ознаками алкогольного сп’яніння є:

- Запах алкоголю з порожнини рота;
- Порушення координації рухів;
- Порушення мови;
- Виражене тремтіння пальців рук;
- Різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя;
- Невідповідна до обставин поведінка.

Читайте також: Шість нововведень про штрафи для водіїв

Варто зазначити, що вищезгадана Інструкція є ​​переробленою редакцією колишнього аналогічного документа, в якому терміни “Державтоінспекція” і “працівник Державтоінспекції” у тексті замінили на “Департамент патрульної служби МВС” і “поліцейський уповноваженого підрозділу Національної поліції”.

За матеріалами Finance.ua, АвтоЦентр

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!