Польща може скасувати плату за роумінг для українців

1686 0
Якщо країни Східного партнерства, до яких входить й Україна, не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це пропонують зробити принаймні у окремих секторах.
Фото: technoguide.com.ua

Фото: technoguide.com.ua

Польща ініціює низку нових пропозицій з боку ЄС для країн Східного партнерства, серед яких – скасовування оплати за дзвінки в роумінгу. Про це в інтерв’ю PAP повідомив заступник глави МЗС Польщі зі східних питань Марцін Пшидач, пише Укрінформ.

Читайте також: ЄС надасть ґрант на промоцію проекту відновлення колії Хирів – Перемишль

«З одного боку йдеться про зближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх поступу у втіленні європейського доробку. Друга пропозиція Польщі – це ставка на галузеву співпрацю», – каже Марцін Пшидач.

Він додав, якщо країни Східного партнерства, до яких входить й Україна, не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це можна зробити принаймні у окремих секторах.

Крім скасування роумінгу, Польща пропонує інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Партнерства до ЄС. Марцін Пшидач також додав, що можна було б установити ротаційне головування у межах Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн та дозволити участь країн-партнерів у окремих форумах ЄС.

Читайте також: Комітет ЄС схвалив відмову від переходу на зимовий та літній час

Додамо, що Східне партнерство ініціювали у 2009 році, аби наблизити шість пострадянських країн (Україну, Грузію, Молдову, Азербайджан, Білорусь та Вірменію) до ЄС. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!