Помер найстаріший єпископ УГКЦ Стефан Сулик

3727 0
Його напередодні госпіталізували з підозрою на коронавірус.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

У США помер найстаріший єпископ УГКЦ Стефан Сулик. Про це повідомив владика Борис Ґудзяк.

Він помер 6 квітня. Його напередодні госпіталізували з підозрою на коронавірус. Йому було 95 років. Владика Стефан народився 2 жовтня 1924 року у селі Бальниця на Лемківщині. Дитинство минуло на Львівщині. Він закінчив школу в Самборі у 1944 pоці. Згодом родина емігрувала до Німеччини, а потім до США.

Читайте також: Нині важливе вміння відрізнити форму від змісту. Блаженніший про молитву під час карантину

У 1980 році папа Римський Іван Павло II призначив священника Стефана Сулика архиєпископом і митрополитом Філадельфійським. Єпископську хіротонію здійснював патріарх Йосиф Сліпий. Митрополит Сулик належав до Конференції єпископів США, був головою Міжобрядової комісії цієї Конференції. 29 листопада 2000 року папа Іван Павло II прийняв зречення Стефана Сулика з уряду митрополита Філадельфійського у зв’язку з досягненням ним 75 років.

9 травня 2019 року владику-емерита Стефана Сулика у його домі відвідав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!