Помер професор «Львівської політехніки» Орест Лозинський

35294 0
У виші він пропрацював 56 років
Фото: із сайту "Львівської Політехніки"

Фото: із сайту "Львівської Політехніки"

Сьогодні, 17 квітня помер Орест Лозинський – доктор технічних наук, професор Національного університету «Львівська політехніка», заслужений діяча науки і техніки України. Про це повідомляє пресслужба «Львівської політехніки»

«Як мудрий педагог завжди вболівав за те, щоб його учні мали можливість реалізувати свої таланти і допомагав їм досягати поставлених цілей», – йдеться у повідомленні.

Розробки науковця з оптимізації режимів потужних дугових сталеплавильних печей були впроваджені на багатьох металургійних заводах Радянського Союзу.

У виші Орест Лозинський працював із 1965 року на різних посадах: інженера, асистента, старшого викладача, доцента (1982), декана електромеханічного факультету (1989), директора Навчально-наукового інституту енергетики та систем керування (2001–2014), завідувача кафедри електроприводу і комп’ютеризованих електромеханічних систем (1992–2021).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!