Помер письменник і політичний діяч Володимир Яворівський

2008 0
Він був одним із засновників Народного руху України у 1989 році.
Фото: із Фейсбуку Володимира Яворівського

Фото: із Фейсбуку Володимира Яворівського

Сьогодні стало відомо, що на 78-му році життя помер відомий український письменник і громадсько-політичний діяч, народний депутат України Верховної Ради першого та ще п'яти скликань Володимир Яворівський. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав  ексдепутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

«Відійшов у вічність Володимир Яворівський – український письменник, громадсько-політичний діяч, один із творців української незалежності. Співчуття рідним та близьким!Вічна пам'ять...», - написав він.

Володимир Яворівський – український письменник, громадсько-політичний діяч, народний депутат України I, II, IV-VІІ скликань. Народився 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині. Із жовтня 2001 по листопад 2011 року очолював Національну спілку письменників України. Один із засновників Народного руху України у 1989 році. Активно відстоював Незалежність України. Автор понад 10 романів, понад 20 збірок оповідань, нарисів, повістей. Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість «Вічні Кортеліси» (1984 рік).


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!