Понад 22 тисячі львів’ян підписали декларації з лікарями

2025 0
Загалом за три тижні більше мільйона українців обрали свого лікаря.
Фото: i2.wp.com

Фото: i2.wp.com

У Львові понад 22 тисячі мешканців підписали декларації з лікарем. Про це у коментарі Tvoemisto,tv повідомив керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

«Станом на сьогодні підписано понад 22 тисячі декларацій. Лікарі львівських медичних установ з кінця минулого року мають електронні цифрові підписи, а станом на квітень — разом з медзакладами зареєструвались у системі еHealth. Крім цього, кожен лікар має персональний комп’ютер», — розповів Володимир Зуб.

Водночас, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, що за три тижні від старту кампанії з підписання електронних декларацій з лікарями нею скористалися понад мільйон користувачів.

Читайте також: У Львові перейменували ще 6 комунальних лікарень та поліклінік. Перелік

Нагадаємо, пацієнти почали підписувати декларації лікарями 2 квітня. Однак у Львові перенесли підписання декларацій через юридичні узгодження та відсутність документів, що регламентують роботу e-Health. 

Зокрема йдеться про надійне збереження персональних даних мешканців Львова, а на сьогодні немає жодного юридичного документу, який би дав головному лікарю гарантію, що всі дані, зібрані від пацієнтів, будуть надійно захищені. Втім із 6 квітня усі медзаклади міста приєдналися до системи «Електронне здоров’я»

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!