Поновленого директора Палацу імені Хоткевича повторно звільнили

4221 0
Галицький районний суд поновив на посаді колишнього директора Палацу імені Хоткевича, якого раніше застали нетверезим на робочому місці. Учора Львівська міська рада знову його звільнила.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

Колишнього директора Міського палацу культури імені Гната Хоткевича Ігоря Мартиненка звільнили у жовтні 2016-го року. Це сталося після того, як працівники управління культури під час робочого візиту застали його на роботі в нетверезому стані. Виконувати обов’язки керівника призначили Олександра Ігнатенка.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Як прокоментував для Tvoemisto.tv в.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз, колишній директор оскаржив наказ про звільнення. У березні цього року Галицький районний суд прийняв рішення поновити його на посаді.

«Ми подали апеляцію. Очевидно, що рішення буде приймати апеляційна інстанція. Однак, рішення суду набуло законної сили. Тож 11-го травня управління культури видало наказ про поновлення. Проте, є ще й інший момент – закон України, який передбачає, що всі керівники закладів культури повинні мати строковий контракт. А ті, з якими був укладений безстроковий трудовий договір, такий договір має бути припинений. Ігор Мартиненко мав безстроковий. Цим правом і, зрештою, обов’язком, управління культури скористалося і того ж дня, 11-го травня, договір із поновленим директором Мартиненком припинило», – пояснив Михайло Мороз.

Читайте також: Концесія замку в Підгірцях: шанс на порятунок чи загроза?

Учора, 11-го травня, у Палаці культури відбулися збори колективу, під час яких й оголосили накази і про поновлення, і про звільнення Мартиненка. «Збори – це формальність. Оголосили рішення суду, наказ про поновлення і тоді ж зачитали наказ про звільнення. Я зібрав збори трудового колективу, аби працівники з перших уст почули інформацію та мали можливість ознайомитися з наказами. Фактично далі обов’язки продовжує виконувати Олександр Ігнатенко. Думаю, Мартиненко і далі буде оскаржувати це рішення, це його право», – зазначив Михайло Мороз.

За його словами, на роботу Палацу судова тяганина не впливатиме, адже є тимчасовий виконувач обов’язків. Управління культури також має постійну комісію, яка контролює і допомагає адміністрації палацу у вирішення оперативних питань.

Читайте також: Кафе-коворкінг і громадський простір. У Львові кардинально перетворять Палац ім. Хоткевича

«Поки питання остаточно вирішиться в суді, керуватиме Палацом Олександр Ігнатенко. Постійний директор визначиться шляхом конкурсу. Ми хочемо, аби Міський палац культури імені Гната Хоткевича був максимально ефективним та надавав широкий спектр послуг для львів’ян та гостей міста», – додав він.

 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!