Як допомогти пораненим у Львівському госпіталі

5358 0
Понад рік у Львівському військовому госпіталі працюють волонтери із «Волонтерської сотні Львова»: збирають, сортують та розносять речі першої необхідності, їжу, воду, ліки та малюнки, які до госпіталю приносять львів'яни для поранених бійців. Tvoemisto.tv дізнавалося, чого у військовому госпіталі потребують сьогодні найбільше.
фото: facebook.com

фото: facebook.com

Працює «Волонтерська сотня Львова» без вихідних з 10:00 до 20:00 год., і лише в неділю – з 10:00 до 18:00 год. на контрольно-пропускному пункті госпіталю (КПП), що на вул. Личаківській, 26.

Нагадаємо, що минулої суботи до Львова привезли поранених хлопців із зони бойових дій.

За словами Юлії Зак, волонтерки із «Активного товариства Львівщини», яка опікується лікарнею на вул. Кульпарківській, 95, а тепер допомагає «Волонтерській сотні», цього разу привезли багато лежачих, а тому потрібні підгузники. Також є потреба у шортах та милицях. Кошти також можна перераховувати на волонтерську картку Юлії Зак, на номер: 4149497846585042 (зазначивши, що кошти перераховано на госпіталь).

За словами волонтера із «Волонтерської сотні Львова» Тараса Сидоренка, львів’яни швидко згуртувались і принесли велику кількість необхідних речей та продуктів. Станом на нині, принесено багато одягу, який сортують та відбирають для поранених.

«На даний час потреби перекриті фактично повністю, щоправда ще бракує милиць, ножиць (манікюрних), рюкзаків на виписку, електрочайників – розповів Тарас. – Це що стосується госпіталю. Але завжди є потреба в медикаментах, які передають  здебільшого на Схід, але частково ліки потрібні й в госпіталь. На днях відправлятимемо машину в АТО.  Для тих, хто має змогу допомогти грошима, відкрито рахунок на координатора «Волонтерської сотні Львова» Svitlana Sydorenko – номер картки: 5168 7572 7319 8269».

Волонтери також просять слідкувати за публікаціями про потреби для бійців на фейсбук-сторінці «Волонтерська сотня Львів»: «Слідкуйте за нашими постами на сторінці. Ми будемо оперативно вас інформувати про появу нових потреб».

Підготувала Оксана Антонів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!