Політична реклама

Посол США у Львові розповів про переваги України у бізнесі

1259 0
Сьогодні в Європі майже 60% економіки складається з малих і середніх підприємств, у Польщі − це 50%, тоді як в Україні − лише 17 %. Це свідчення того, що цей сектор економіки України має нерозкритий потенціал. Ще однією довгостроковою перевагою України є її географічне положення.

Про це посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєт розповів у Львові під час третього Форуму жіночого підприємництва.

Посол США в Україні наголосив, що жінки недостатньо представлені в українському бізнесі, і їхній потенціал недооцінений: «Але, за наявності уряду, сконцентрованого на реформах і боротьбі з корупцією, середовище для малого бізнесу в Україні поліпшується з кожним днем, пише прес-служба LvBS.

Він закликав учасниць форуму бути ініціативними і знаходити ті ніші, де їхні ідеї можуть перетворитися на справжній бізнес: «Я розумію, як важко було займатися бізнесом в Україні, щоб почати свою справу недостатньо мати добру ідею та бізнес-модель. Ви стикаєтеся з бюрократичними перешкодами, податковими перевірками й пожежними інспекціями. Але сьогодні я бачу, що зусилля уряду і бізнес-асоціацій, спрямовані на ліквідацію цих бар’єрів. Революція на Майдані мала на меті примусити уряд у своїй роботі керуватися верховенством закону і вищими стандартами, і ви, як підприємці, можете допомогти нести далі це бачення, спонукаючи ваш уряд до реформ, які спростили б і полегшили ведення бізнесу».

Джеффрі Паєт додав, що у Львові не слід пояснювати, наскільки корисною є угода про вільну торгівлю з ЄС. «Але на Сході України є багато малих і великих підприємств, які до кінця не розуміють цих переваг. Їхні торговельні зв’язки традиційно складалися з іншим сусідом – з Росією. І деякі з них, здається, керуються аргументом: або ЄС, або Росія. Але це не вибір того чи іншого. Україна повинна працювати в обох напрямках, ваше географічне розташування не зміниться, Україна завжди буде мостом між Росією та Європою – і це має бути величезною перевагою в довготерміновій перспективі для всіх».

Нагадаємо, форум «Українки в бізнесі: власна справа – розвиток та успіх» відбувся 22-23 травня у Львівській бізнес-школі УКУ, учасниці прослухали 12 практичних сесії з кращими експертами з фінансів, права, маркетингу, продажів, комунікації, тайм-менеджменту, соціальних медіа, а також мали серію надихаючих зустрічей з успішними жінками-підприємцями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!