Посольство Польщі скасовує можливість подачі документів на візу онлайн

46868 6
Із метою запобігання зловживанню третіх осіб (посередників) при записі громадян України на чергу для подачі документів у візові центри претенденти на візу можуть здійснювати запис через кол-центр тільки особисто.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

Винятком буде тільки запис на отримання візи неповнолітніх дітей їхніми батьками чи опікунами.

Також з метою безпеки кол-центр не обслуговуватиме дзвінки, здійснені з невизначених номерів.

Відтак для того, аби середньостатистична сім’я могла записатися у чергу, мати і батько повинні телефонувати до кол-центру окремо, а от неповнолітніх дітей може записати будь-хто із них.

Для того, аби ця система працювала і тим самим унеможливила діяльність посередників, співробітники Посольства відходять від практики подачі документів через онлайн-сервіс. Подавати документи он-лайн стане неможливо.

Наразі зазначені зміни вже вступили в дію у Волинському регіоні. Про те, чи впроваджуватимуть їх у Львові, Tvoemisto.tv у Генеральному консульстві Республіки Польща не повідомили. Журналісти чекають відповіді на офіційний запит і обов'язково поінформують із цього приводу читачів.

Нагадаємо читачам телефони колл-центру Посольства РП в Україні (08:00 – 22:00, з Пн. по Пт.):

032 235-17-76

032 242-45-64

050 117-90-53

067 343-04-80

093 175-55-03

044 594-54-96.

Читайте також: У Львові відкрили візовий центр Угорщини: як він працюватиме?

Нагадаємо, у ТЦ «Форум Львів» працюють візові центри інших країн, зокрема Чехії, Литви, Німеччини, Канади, Болгарії, Греції, Словенії, Бельгії, Нідерландів, Хорватії та Польщі.

За матеріалами: newskraine.com.ua, wz.lviv.ua, leopolis.news.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
24 Серпня, 2016 02:12
Юрій Заплатив за подачу пів року тому ( записатись неможливо на подачу, забрати гроші тоже проблема).
Коли ходив у візовий центр ( там море людей ) відчуваєш себе ідіотом ( вони всі дозвонилась і якось записались на подачу).
Коротко кажучи, рано чи пізно нехай чекають чергового "караванського стрілка" нерви комусь обірвутся, є багато людей яким втрачати немає що.
Якщо коменти читають працівники відповідальні за це то майте на увазі ваша робота переходитить з безпечної в НЕ безпечну і неплачтеся потім що Ви тут ні причім.
18 Червня, 2016 10:55
Аня Это какой-то ужас!!! Я с 10 утра и до 21Без умолку вызванивала позвонила точно более 500 раз , 4 раза дозвонилась ( звонила с 2 х телефонов ) после часа сбрасывает - Вы что издеваетесь ?
11 Червня, 2016 19:30
Володимир Коли я сплачую візовий збір в банку на квитанції друкують номер мого мобільного. То чому працівники кол-центру самі не обдзвонюють тих хто оплатив?
14 Травня, 2016 09:41
Kateryna Po-pershe, vizovymy pytanniamy zajmaetsia ne Posolstvo, a - vizovyj konsul u Konsulstvi. Po-druge, dokumenty nikoly ne podavalysia on-line! Mozhna bulo zapysatysia na podachu dokumentiv u servisnomu centri, ale zh nijak ne podaty dokumenty on-line. Bud-laska, pyshit statti gramotno!
Z povagoju
Kateryna
13 Травня, 2016 13:31
Оксана повністю згідна з Мариною! Знущання над людьми! До кол центру не реально дозвонитися було і пів року тому а тепер просто не можливо! Зате, часом пару секунд ніби піднімають трубку гроші знімає з рахунку, а далі зайнято! То це ро[***] краще для людей!???? ЯК??? ЯК ви робите краще для людей???
13 Травня, 2016 11:51
Maria це просто знущання..після того як оплачуєш послуги візового центру туди не можливо ні дозвонитись ні записатись онлайн.мені особиста дана процедура, при чому платна, зайняла 2.5 місяці. майте совість і створіть для початку нормальний кол-центр!багатоканальні телефони а не звичайні мобільні і стаціонарні
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!