Українців попереджають про новий вид інформаційної загрози

3469 0
Запитання «що там у вас» викликані не турботою, а бажанням ворога скоригувати вогонь. На них не можна відповідати.

Користувачі-боти або «живі» акаунти відправляють в чатах повідомлення, щоб дізнатись про ступінь ураження від бомбардування і точну локацію для корегування вогню. Про новий вид інформаційної загрози попереджає Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Повідомлення з’являються в чатах щойно обстріляних міст. Викрити їх можна за типовим текстом, який повторюється у різних користувачів. Наприклад, «Що там у вас Франківськ? Хоть і далеко від дому але серце болить з кожною тривогою». 

Читайте також: Шахраї використовують нові злочинні схеми для виманювання грошей під час війни

Українців закликають в жодному разі не повідомляти нікому точне місце потрапляння снаряду і не викладати відео в момент удару. Така інформація може коштувати людям життя. Особливо це стосується лідерів думок і власників багатотисячних телеграм-каналів. 

Нагадаємо, що медіа та громадських активістів закликають не повідомляти важливу інформацію, яку ворог може використати у власних цілях. За рекомендацією Інституту масової інформації, дані про ракетні удари – точний час, місце, кількість постраждалих –  можна публікувати, тільки якщо вони є у офіційних джерелах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!