Повну колекцію музею Лувр тепер можна переглядати онлайн

4866 0
Дослідити музей кімната за кімнатою допоможе інтерактивна карта. Сайт будуть регулярно оновлювати, оскільки колекція повільно розширюється.
фото: paris-life.info

фото: paris-life.info

Лувр створив інтернет-платформу, на якій представлена повна колекція музею. Поціновувачі та дослідники зможуть переглянути понад 480 000 творів мистецтва безкоштовно. Про це повідомляє Суспільне.

На веб-сайті представили твори мистецтва з восьми відділів музею, починаючи від ісламського мистецтва та скульптур епохи Відродження, закінчуючи єгипетськими старожитностями та картинами художників з усього світу.

Читайте також: Мистецтво на карантині. Які музей можна відвідати онлайн

«Сьогодні Лувр демонструє всі свої скарби, навіть найменш відомі. Вперше кожен може отримати доступ до всієї колекції творів із комп’ютера або смартфону, незалежно від того, виставляється вона в музеї, здається в оренду чи зберігається», – йдеться у заяві президента та директора Лувра Жан-Люка Мартінеса.

Дослідити музей кімната за кімнатою допоможе інтерактивна карта. Сайт будуть регулярно оновлювати, оскільки колекція повільно розширюється.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу Лувр закрили наприкінці жовтня, тож всесвітньо відомі твори мистецтва, зокрема, «Венера Мілоська», «Свобода, що веде народ» та «Мона Ліза», залишилися без звичних натовпів шанувальників. Наразі в музеї триває давно запланована реконструкція.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!