Працівники пікетують Львівський бронетанковий завод через повернення на роботу директора

3065 0
У директора бронетанкового заводу Романа Тимківа закінчився термін відсторонення від посади, тож він і його заступник повернулися на роботу.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Біля входу у Львівський бронетанковий завод пікетують працівники підприємства та не впускають директора Романа Тимківа та його заступника. Про це повідомили у відділі комунікації Патрульної поліції Львівської області.

Від червня цього року Роман Тимків перебував під слідством та був відсторонений від посади через звинувачення у махінаціях при ремонті танкових двигунів, внаслідок яких державі було завдано збитків на 28,5 млн грн. Як повідомив речник Патрульної поліції Львівщини Мар’ян Шпитак, у директора бронетанкового заводу та його заступника закінчився термін відсторонення від посади, тож вони повернулися на роботу. 

Читайте також:  У Львові затримали посадовців бронетанкового заводу та ЗСУ за розтрату понад 28 млн гривень

Нагадаємо, 14 липня торік НАБУ затримало директора заводу Романа Тимківа та його заступника за підозрою у махінаціях на 2,5 млн гривень. Цього ж дня бронетанковий завод мав відвідати Президент України. Пізніше Петро Порошенко заявив, що за затриманими вели спостереження два місяці. Наступного дня суд в Києві взяв усіх затриманих під варту з можливістю внесення застави. Для Тимківа ця сума склала два мільйони гривень. Згодом, за нього внесли заставу, і відпустили.

Пізніше також з’ясувалось, що керівник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків здавав в оренду своєму підприємству два автомобілі та мотоцикл. 27 червня Солом’янський районний суд Києва відсторонив на 2 місяці від посади Романа Тимківа та його заступника, а у липні Міністерство оборони України виграло позов до Львівського бронетанкового заводу на стягнення 5,17 мільйона гривень за поставлені вживані двигуни.

Доповнено

Станом на 11:20 директор покинув територію Львівського бронетанкового заводу, а пікетувальники розійшлися.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!