Політична реклама

Премію Кривенка вперше вручили за публікації у Facebook

1110 0
Сьогодні, 15 травня, у Львові вручили премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Її одинадцятою лауреаткою стала Христина Бердинських завдяки своєму унікальному інформаційному проекту «Єлюди».

Христина Бердинських стала голосом учасників Майдану. За лічені дні її особистий Facebook-проект «Єлюди» переріс у народне джерело інформації.

Щодня, починаючи з 20 грудня, вона вела у Facebook щоденник із життя учасників Майдану, подаючи їхні історії та портрети. При цьому журналістка концентрувалася на позитивних рисах своїх героїв та подіях Майдану.

"Проект відіграв свою роль - підіймав моральний дух людей. Кожну історію читала фантастична кількість людей - від чотирьох до ста тисяч. Звідки взялися ці цифри? Людям була потрібна моральна підтримка. Вона, власне, була найголовнішою. Хтось на майдані щоденно розливав чай, хтось купував медикаменти, а я себе знайшла в тому, щоби розповідати про цих людей. І, мені здається, я цим допомогла", – розповіла напередодні в інтерв'ю виданню Телекритика Христина Бердинських.

За цей час журналістці вдалося згуртувати волонтерів-перекладачів, а також творчих людей, які допомагали їй в оформленні сторінки.

Слава у Facebook і на Майдані стала суттєвим доповненням до її професійних здобутків. Як блогера її було висунуто в кількох номінаціях на здобуття премії конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014, де вона стала фіналісткою.

На цьому етапі Христина не планує залишати блог, а розширює його межі до півдня і сходу України, де зустрічається з прибічниками єдності України.

Нагадаємо, премія вручається з 2004 року у травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до якої входять друзі та колеги Кривенка – Орест Друль, Богдан Панкевич, Мирослав Маринович та інших. Раніше премію отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

Із 2014 року організацією щорічної лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займатиметься Школа журналістики Українського католицького університету.

Довідка:

Христина Бердинських шість років працювала у журналі «Корреспондент». У листопаді 2013 року пішла з журналу, що змінив редакційну політику після переходу під контроль «Сім’ї Януковича». 1 грудня минулого року вона започаткувала проект «Єлюди – Maidaners».

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!