Президент анонсував податкові канікули і допомогу підприємцям, що постраждали через карантин

2487 0
При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб-підприємців 1-ї групи звільнять від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

До Верховної Ради найближчим часом мають передати законопроєкти, які стосуватимуться заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу через карантинні обмеження. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі, – передає пресслужба Офісу глави держави.

За словами Зеленського, розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть таке:

1) Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, чия діяльність потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень.

Згідно з розрахунками, понад мільйон громадян України зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд гривень. Крім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

«Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника», – каже Президент.

Читайте також: «Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

2) Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. За словами Глави держави, це – майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис. юридичних осіб.

Також передбачають податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб-підприємців 1-ї групи звільнять від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні до кінця листопада так званий «карантин вихідного дня». У день засідання у Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. У п'ятницю, 13 листопада, виконком ЛМР зробив суботу та неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області на минулих виіхдних припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали попри карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!