Проблему зі сміттям у Львові обіцяють вирішити до кінця дня

3171 0
Причину переповнених сміттєвих баків влада міста вбачає у збільшенні кількості сміття в осінній період.

Станом на сьогодні, у Львові працює 5 перевізників, 2 з яких не повною мірою справляються із вивезенням сміття. Відтак, певні проблеми зафіксовано у трьох районах міста, в яких працюють ці перевізники: Франківському, Шевченківському та Сихівському. Про це повідомила заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк.

«У міській раді зараз працює штаб, засідання якого відбувається з 12.00 год на рівні першого заступника міського голови, тож, власне, будемо ці питання обговорювати і вирішувати. Обсяг сміття в осінній період збільшився. Місто максимально допомагатиме тим двом перевізникам, які не справляються, щоб проблему було вирішено вже сьогодні до кінця дня. Інші 3 перевізники з вивезенням сміття справляються», — пояснила Ірина Маруняк.

За її словами, місто з окремими сміттєзвалищами жодних угод не укладає: кожен перевізник як приватна структура має свої домовленості з регіонами.

 «Це питання перевізників. Одні перевізники такі домовленості мають і їх дотримуються. В інших є певні проблеми: блокуються ті чи інші сміттєзвалища, не дають можливості вивозити сміття», — додала посадовиця.

Як зазначають у прес-службі ЛМР, зараз відходи зі Львова вивозять на територію Львівської області та за її межі. На Грибовицьке сміттєзвалище вивіз не здійснюється.

Крім того, місто продовжує вести перемовини з громадами Малехова, Дублян та Грибович щодо відновлення робіт зі стабілізації Грибовицького сміттєзвалища. Вже створили відповідну робочу групу, куди входять мешканці й депутати цих громад.

Нагадаємо, з четверга львів’яни почали скаржитися на переповнені сміттєві баки. Ситуація з того часу тільки погіршується. Так, з 11 на 12 вересня, на вулиці Володимира Великого у Львові мешканці перекрили проїзну частину сміттям.

Сьогодні одна з компаній-перевізників назвала причину, з якої у місті не вивозять сміття.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!