Продавців, які не заберуть квіти з тротуару біля Стрийського ринку, штрафуватимуть

8739 2
Галицька районна адміністрація разом із ЛКП «Муніципальна дружина» проведуть рейд та штрафуватимуть продавців, які загороджують квітами хідники біля Стрийського ринку.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Про це у коментарі для Tvoemisto.tv повідомила Любов Пілюк, начальниця відділу соціально-економічного розвитку Галицької районної адміністрації. За її словами, львів’яни неодноразово скаржилися, що квіти на хідниках біля Стрийського ринку перешкоджають рухові пішоходів. Окрім того, це заважає і тим, хто очікує  на громадський транспорт, адже саме тут є зупинка для маршруток, які спускаються із вулиці Стрийської, і тролейбуса №25.

Кілька тижнів тому Галицька районна адміністрація спільно з ЛКП «Муніципальна дружина» провела рейдові обстеження. «Ми підійшли до кожного підприємця, який там продає. На кожного, хто порушує, написали попередження про усунення торгівлі з місць загального користування, – зазначила Любов Пілюк. –  А цього тижня плануємо повторити рейд, але вже зі штрафами. Якщо вони не забрали квіти (а, як нам відомо, цього не сталося), то їх штрафуватимуть за стихійну торгівлю». Зокрема, складатимуть протокол за порушення ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Максимальний штраф для громадян – 1360 гривень, для посадових осіб та підприємців (ФОПів) – 1700 гривень.

Читайте також: Що зробити, щоб у центрі Львова жилося краще

«Важливою є і робота дирекції ринку, вони мають постійно говорити з підприємцями, – додає Любов Пілюк. – Зараз ситуація така, що дирекція приходить, говорить з підприємцями і продавцями – квіти забирають із хідників на певний час, а потім знову повертають. Коли почнуться штрафи, ситуація має змінитися. До того ж, протоколи про порушення зможемо складати не один раз».

Нагадаємо, Стрийський ринок відновив роботу на початку квітня. Для продавців тут облаштували спеціальні магазини, однак вази із квітами вони продовжують щодня виставляти на пішохідну частину. За інформацією сайту Наші гроші.Львів, власниками ринку є в рівних долях троє осіб: Борис Кухар, Олександр Веремеєнко та Роман Лобода.

Юлія Сабадишина
Фото Петра Ткачишина


Читайте також:
6 Вересня, 2017 06:52
Юдифь А машини на тротуарах не штрафуватимуть???????????
6 Вересня, 2017 00:09
Юрій А на вул. Федьковича можна так пройтися нарешті ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!