Професора Львівського медуніверситету звинувачують у сексизмі та антинаукових висловлюваннях

11136 1
Міністерство охорони здоров’я рекомендує перевірити дисертацію професора, поміченого у сексизмі, та позбавити вченого звання у разі виявлення дискримінаційних тверджень.
фото: vnz.univ.kiev.ua

фото: vnz.univ.kiev.ua

Завідувача кафедри психіатрії, психології та сексології ЛНМУ імені Данила Галицького Ростислава Білобривку звинувачують у поширенні псевдонаукових теорій та дискримінаційних ідей за гендерною ознакою. Про це йдеться у зверненні Міністерства охорони здоров’я України до ректора Львівського медичного університету Бориса Зіменковського.

У своєму Twitter Уляна Супрун повідомила, що МОЗ рекомендує Міністерству освіти перевірити докторську дисертацію Ростислава Білобривки та у разі виявлення псевдонауки чи дискримінаційних тверджень – позбавити вченого звання.

Читайте також: Львівський медуніверситет зараховує 133-ох вступників-трієчників

Зокрема, у документі звертають увагу на те, що у тезах доповіді Ростислава Білобривки, які опублікували у збірнику матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Свідомість, мозок, мова: актуальні проблеми та міждисциплінарні досягнення», є багато «побутових» гендерних стереотипів.

Наприклад, «жінка нічого не відкриває, відкриває лише чоловік», «відкривати, проникати кудись – це суто чоловіча справа», «основне покликання жінки – це відтворення, тобто репродукція», «для жінки мета – любов, а секс – засіб», «чоловік хоче одного, але від багатьох жінок». Такі твердження, зазначається у заяві, є трансляцією типових сексистських стереотипів, негативно впливають на репутацію всієї медичної та наукової спільноти України й суперечать Конституції та законам України.

Тези доповіді можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
15 Червня, 2018 21:59
Адріан Роботи професора не читав, а по неповних уривках речень судити важко.
Дивує, що пані міністр, котра звинувачує іншого в ненауковості, сама вживає псевдо-науковий термін "ґендер", замість стать. Тим самим вона думає, що жінка - це не особа жіночої статі, а людина, що думає, що вона жінка. Навіть, якщо ця людина - чоловік.
І такого терміну, як "дискримінація за ґендерною ознакою" в законах України нема!
В нас поки що є поняття статі, а не "ґендеру".
Ганьба тим, хто цього не знає, а звинувачує інших.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!