Прогулятися Підгорецьким замком можна онлайн

7542 0
Фахівці зробили тисячі фотографій замку, які до сантиметра відтворюють просторову форму архітектурної пам’ятки.
фото: Олександр Бистріков

фото: Олександр Бистріков

Відтепер Підгорецьким замком можна прогулятися онлайн. Фахівці створили 3D тур замком із можливістю в режимі відео 360 обрати зручну панораму ззовні, зайти всередину та спуститися у підземелля. Про це пише Львівська газета.

Над створенням віртуальної моделі для онлайн-екскурсій пам’яткою архітектури протягом минулого року займалися Львівська галерея мистецтв, Фонд «Підгорецький замок» спільно з польським Братством Кавалерів Гутенберга. Фінансову підтримку надавали Міністерство культури та національна спадщина Республіки Польща.

Читайте також: Екскурсія для лінивих. Як віртуально відвідати Львівську оперу 

За словами директора Львівської галереї мистецтв Тараса Возняка, це перший проект в Україні, під час якого зробили тисячі фотографій об’єкта, які  дрібниць відтворюють просторову форму замку.

«Ми отримали електронну версію замку, який можемо перетворити в технічну документацію для подальшої реставрації цього масштабного об’єкта», – розповів Тарас Возняк.

У Львівськиій галереї мистецтв пообіцяли відкрити замок, який протягом кількох років був недоступний для відвідувачів, уже в травні цього року.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року благодійний фонд «Софос», що був створений з метою відродження і відновлення культурної спадщини України, зібрав на ремонт Підгорецького замку 238 367 грн. Кошти знайшли з допомогою краундфандингової платформи Na-starte. За ці кошти запланували відремонтувати балкони другого поверху однієї зі сторін палацу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!