Прохаськи у Львові представлять дитячий детектив з музичним сюрпризом

3909 0
У Львові в вересні відбудеться презентація книги «Куди зникло море» Тараса та Мар’яни Прохаськів («Видавництво Старого Лева»). Це – продовження кротячої саги «Хто зробить сніг». Проілюструвала її, як і «Хто зробить сніг», сама Мар’яна. Це – детективна історія з неочікуваними сюжетними поворотами.
Фото Видавництва Старого Лева

Фото Видавництва Старого Лева

«Це детектив. Про крадіжку. Більше ніяких таємниць не відкрию, щоб було цікаво читати, – розповідає Мар'яна Прохасько. – Задум виник ще рік тому, коли 7-річна дочка моїх друзів просила мене багато разів розповідати історію, як нас з Тарасом одного разу пограбували у Барселоні. Їй це було так цікаво слухати, що я вирішила написати щось про злодіїв. Тоді ж я часто чула історії від своїх знайомих про дитячі крадіжки. Мене ця тема зацікавила, і так поступово задум почав втілюватися у текст. Крім того, хотілося, щоб наступна кротяча книжка була написана в іншому жанрі. Перша – це щось на кшталт роману-дорослішання, друга – детектив, є ідея вже третьої». Про це tvoemistо.tv повідомили у видавництві.

За сюжетом «Куди зникло море», велика кротяча родина зібралася в далекі краї – туди, де тепло і росте виноград, з якого на зиму можна заготувати багато поживних родзинок. Удома, в Буковому лісі, залишилися тільки Муркавка, Повз і Мартіна. Але дітям не лячно самим, бо ж у них є друзі – бобреня Загата, білки Жужіка та Ержіка, – з якими кожен день сповнений несподіванок і пригод. Тим паче, що до Букового лісу завітала знаменита співачка Соня Садова, а разом із нею – справжня детективна історія…

У новій кротячій історії Тараса Прохаська і Мар’яни Прохасько лісові мешканці з трепетом готуються до концерту Соні Садової. Але послухати Соню та побувати на її концерті зможуть не лише ті, хто живуть у Буковому лісі, а й всі книгомани і меломани. Адже, дочитавши книгу, у ній читачі знайдуть сюрприз – справжню знахідку. Це – спеціальний QR-код, за яким зможете завантажити сторінку і знайти цілий альбом пісень Соні Садової (у виконанні Дани Винницької).

Крім того, з Сонею можна буде познайомитися завдяки гурту «Дагадана». Під час Форумі видавців у Львові відбудеться презентація спільного проекту Тараса Прохаська, Мар’яни Прохасько, «Видавництва Старого Лева» та гурту «Дагадана».

Перша спільна книжка Тараса і Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг» вийшла восени 2013 року. Історія тринадцяти кротенят здобула престижні літературні нагороди – «Дитячу Книгу Року BBC», «ЛітАкцент року», «Книгу року'2013».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!