Проїзд у маршрутках Львова може подорожчати

11657 3
У Львові планують переглянути та збільшити тариф на проїзд у маршрутках.
фото: portal.lviv.uа

фото: portal.lviv.uа

Про це йшлося під час засідання громадської ради при управлінні транспорту ЛМР.

«Минулого тижня ми дали оголошення в газету, що буде зміна тарифу. Плануємо, що на кожен із режимів маршрутів (звичайний, маршрутне таксі та експрес) тариф буде однаковий. Яким саме він буде – вирішать під час громадських слухань», – зазначив в.о. керівника управління транспорту Олег Партика.

За його словами, майбутній проект рішення має погодити антимонопольний комітет. Пізніше проведуть громадські слухання (не раніше, аніж за 30 днів після публікації оголошення), після чого пропозицію тарифу винесуть на засідання виконкому міськради.

Читайте також: Непереможна маршрутка. Чому у Львові так складно змінити транспортну систему

Голова Асоціації перевізників Львівщини та співзасновник ТОВ «Міра і К» Іван Велійка зазначив, що сьогодні економічно обґрунтований тариф є в межах 6 – 7-ми гривень. «Тариф треба переглядати. Перевізники подали обрахунки, у яких він коливається в межах 6,10 – 7,35 гривень, залежно від перевізника та класу машин. Сьогодні це питання є в площині громадського обговорення», – додав він.

Нагадаємо, останнє подорожчання вартості проїзду до 4-х гривень у маршрутках Львова відбулося 15-го травня 2015-го року.

Юлія Сабадишина

 

 


Читайте також:
7 Листопада, 2017 20:22
назар Хочу щоб депутати зранку тими маршрутками їздили тодіб знали чи потрібно збільшувати вартісьть проїзду .Брудно холодно водії хамло як скотовози.Кращеб автобуси помінняли та прибирали в них атоді говорили про піднятя проїзду .Позор та ганьба
7 Листопада, 2017 14:03
Львів’янин За що платити 7 гривень , за проїзд в добитій скотовозці яка переповнена. Хай ідуть ....... В першу чергу створіть нормальні умови, дотримання графіку і квитки. От після цього і вимагайте підвищення.
7 Листопада, 2017 13:50
Панзільвова А що так дешево 7 грн, чому не 10-15 грн. ??? Та й взагалі хай народ ходить пішки - лапті на ноги і потопали. І ще ці постановчні громадські слухання, куди приводять тушок, які дружньо піднімають лапки "за" - за підвищення проїзду, я хочу платити більше, я хочу їздити в скотовозах і платити більше, я хочу платити більше зі своєї мізерної зарплати. Якщо перевізникам економічно невигідно пускати на маршрути свої рухляті, то чому ж вони не відмовляються??? Чи може зараз благодійник Міра допласує з власної кишені??? Треба підвищувати тарифи, щоб не загрібати бабло лопатою, а щоб лилося рікою, а влада нам поможе за відкати. І деруть не чужі, не москаль, а свої - патрійоти, які сі ревно хрестєт.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!