«Прошу не ухвалювати без мене подібних рішень», — Зеленський про дозволи для військовозобов’язаних

4743 0
У Генштабі ЗСУ повідомляли, що люди призовного віку, військовозобов’язані та резервісти можуть виїхати з місця проживання лише з дозволу військкомату
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вимагає роз'яснення від Генерального штабу щодо порядку отримання якихось дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Про це йдеться у вечірньому зверненні глави держави. 

«Доручив міністру оборони, начальнику Генштабу і головнокомандувачу ЗСУ завтра доповісти мені всі деталі стосовно рішення про затвердження порядку отримання якихось дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень»,  — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Чи можуть військовозобов’язаним заборонити пересуватися країною. Пояснення

 

Нагадаємо, що у Генштабі ЗСУ повідомляли, що люди призовного віку, військовозобов’язані та резервісти можуть виїхати з місця проживання лише з дозволу військкомату. Зазначається, що українці, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, повинні мати дозвіл на виїзд за межі місця проживання, щоб впорядкувати облік переміщених осіб. Дозвіл видають від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається також додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!