Прикордонники ретельніше перевірятимуть наявність та справжність «Зеленої карти»

2484 0
Якщо полісу немає в базі даних – машину за кордон не випустять.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

Від сьогодні, 1 січня, прикордонники в пунктах пропуску перевірятимуть у водіїв наявність «Зеленої карти» і її справжність. Це зумовлено тим, що кількість придбаних «Зелених карт» та машин, що виїжджають за кордон, не корелюється, пише автоблог MMR.

Раніше поліси перевіряли вибірково і візуально. Від сьогодні ж режим перевірки полісів страхування «Зелена карта» буде автоматизований.

Читайте також: В Україні по-новому реєструватимуть автомобілі. Деталі

«Якщо в базі даних прикордонники не знаходять інформацію про поліс, то автомобіль не пропускають через кордон. Адже без такого поліса в’їзд до країн міжнародної системи страхування «Зелена карта» заборонений чинним законодавством», – пояснили в ДПСУ.

За підроблений поліс автомобілістам загрожує штраф в розмірі 850 гривень, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років. Крім того, згідно з чинним законодавством, за підробку документів передбачений штраф в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1190 гривень, арешт на строк від 6 місяців або обмеження волі на строк 3-5 років або позбавлення волі на строк до 5 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!