Приміщення колишнього заводу телеграфної апаратури перетворять на медзаклад

7998 0
Частину корпусу колишнього заводу добудують, натомість тут з’явиться клініка з підземним паркінгом.
Візуалізація: ЛМР

Візуалізація: ЛМР

Будівлі колишнього Львівського заводу телеграфної апаратури на вулиці Смаль-Стоцького, 13 реконструюють під нові корпуси для медцентру Святої Параскеви. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 10 травня.

Читайте також: У Львові дозволили збудувати перший приватний пологовий будинок. Візуалізація

Частину корпусу колишнього заводу добудують, натомість тут з’явиться клініка з підземним паркінгом. Висота будівель не має перевищувати 27,9 м, а площа забудови – 77%.

Місце, де побудують новий корпус

Тут розмістять стаціонар та різні відділення, включно з хірургічним. Облаштування на місці колишнього ЛЗТА медичного закладу передбачили у детальному плані території. Торік земельну ділянку передали у оренду на 10 років Дмитру Волошку, Івану Волощуку та Світлані Смолій, які є замовниками будівництва.

Згідно з даними системи Youcontrol, Дмитро Волошко є одним із співвласників «Медичного центру Святої Параскеви», а серед засновників клініки – «Сент Параскева медікал холдінг лімітед», що зареєстрована на Кіпрі.

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити на медичний центр на Раппопорта

Додамо, що будівлі колишнього заводу на Смаль-Стоцького наприкінці ХІХ ст. збудував меценат Антоній Білінський як хоспіс. У 40-х роках минулого століття на базі старих корпусів розташували завод телеграфної апаратури, який під час війни перевезли до Львова з Саратова. У 1996 році завод приватизували, а його корпуси почали розпродавати. Після чого ці приміщення придбали власники клініки.

Візуалізація ЛМР

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!