Природний газон на Арені Львів замінять штучним

3744 0
Це дозволить проводити на стадіоні два матчі на тиждень.
фото: 24tv.ua

фото: 24tv.ua

На «Арені Львів» замінять природний газон штучним. Тендер на відповідні роботи оголосили вчора, 15 січня, на сайті публічних закупівель Prozorro.

Подати тендерну пропозицію можна до 30 січня цього року, а безпосередньо аукціон запланований на 31 січня. Початкова вартість робіт складає 7 мільйонів гривень. Втім, аукціон спрямований на пониження ціни.

«Кінцева ціна становить 7 мільйонів, а аукціон іде в сторону зниження. Тобто переможе той, хто запропонує найменшу ціну. Потім ми розглядаємо, чи відповідає пропозиція технічним характеристикам і, якщо відповідає, то ми підписуємо договір», – розповів в коментарі Tvoemisto.tv начальник сектору державних закупівель Орест Сліпецький.

Читайте також: Біля Арени Львів зведуть житловий квартал із озерами

Поле стадіону встановили ще до Євро-2012. За словами Ореста Сліпецького природня основа газону розрахована на 3-5 років експлуатації. Втім, теперішній газон використовують вже восьмий рік.  

Подібний тендер оголошують вже втретє. Попередній був в травні минулого року. Тоді вартість робіт становила 2 мільйони гривень. Зараз на стадіоні планують замінити природній газон штучним, що потягне за собою більші витрати, проте також дозволить проводити більше матчів на стадіоні.

«У травні тендер не відбувся. Тоді був тільки один учасник, а потім в нас просто не було коштів. Якщо раніше поле було з натуральної трави, то зараз ми хочемо зробити штучну основу, на яку висіватимуть траву. Це дозволить нам проводити два матчі в тиждень, а сьогодні поле не витримує більше одного. До того ж, менше грошей потрібно буде на догляд за полем», – пояснює Орест Сліпецький.

Читайте також: «ТОП-11 пабів, де можна подивитися футбол у Львові»

Розмір поля стадіону складає 111 на 72 метри, загальна площа 7 992 м. кв. Нове покриття вирощуватиметься у синтетичному матеріалі, з висотою ворсу 55 мм. Для укладання гібридної трави поле засиплять сумішю піску і торфу, посіять газонні трави і внесуть добрива. Агрономи супроводжуватимуть весь процес протягом шести місяців після завершення робіт.

«Наскільки мені відомо, українських компаній, які займаються такими роботами немає. Є в Україні тільки представники закордонних компаній, які займаються такими газонами. Якщо ж знайдеться вітчизняна компанія, чия пропозиція повністю відповідатиме вимогам, нам не буде важливо українська це буде компанія чи закордонна», – каже Орест Сліпецький.

Початок робіт запланований на 1 березня, а закінчити роботи підрядник має до дев’ятого вересня.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!