Природознавчий музей запрошує львів’ян на «Дні і Ночі в музеї»

3774 0
Державний природознавчий музей НАН України традиційно запрошує всіх львів’ян та гостей міста відсвяткувати разом Міжнародний день музеїв і Європейську ніч музеїв. Насичена майстер-класами та лекціями програма чекає на гостей міста 16 і 17 травня.
фото: smnh.org

фото: smnh.org

Цього року Музей долучається також до Днів науки і Міжнародного дня рослин, тож програма розрахована для різного віку. Лекційна програма та «Наукові майстерні» від науковців музею познайомлять із напрямками наукових досліджень Музею у суботу, 16 травня. Наступного ж дня організатори запрошують найменших відвідувачів (від 2 років) заквітчати дерево, змайстрованими та розмальованими власноруч квітами та переглянути мультфільмів про рослини. Окрім того, 17 травня – безкоштовні відвідини виставки «Мистецтво виживання», відкриття ще двох виставок, одна з яких створена з фотографій переможців конкурсу «Рослини в об'єктиві» і на завершення – концерт від етно-гуртів у затишному дворику Музею. Всі акції відбуватимуться за адресою м. Львів, вул. Театральна, 18, вхід  вільний.

Програма:

16 травня:

11:00-17:00 – Лекційна програма (Наукове горище Музею)

Програма науково-популярних лекцій на різну природничу тематику. Науковці ДПМ НАНУ розкажуть про свої мандри і дослідження, про глобальні наукові питання та прикладні завдання, які виникають перед науковцями сьогодні.  

11:00-11:45 – «Мурашині леви і золотоочки: хто вони?» (Ганна Середюк, аспірант ДПМ НАНУ)

12:30-13:15 – «Подорож на вулкан: геологія, рослинний і тваринний світ острова Тенеріфе (Канари)» (Катерина Данилюк, к.б.н., науковий співробітник ДПМ НАНУ)

14:00-14:45 –  «Чому птахи оселяються в містах?» (Андрій Бокотей, к.б.н., завідувач відділу ДПМ НАНУ)

15:00-15:45 – «Дивовижний світ джмелів» (Ірина Коновалова, молодший науковий співробітник ДПМ НАНУ)

16:15-17:00 – «Відкриті кордони для міграції ведмедів між Українськими та Румунськими Карпатами» (Богдан Проць, к.б.н., старший науковий співробітник ДПМ НАНУ, лауреат міжнародної премії у галузі охорони природи «Whitley Award»)

11:00-17:00 – «Наукові майстерні» (демонстраційна програма) (Дворик Музею)

Науковці музею презентуватимуть основні напрямки наукових досліджень в музеї – що вони досліджують, якими методами і чому це важливо для світової науки і суспільства. У дворику музею діятимуть наукові майстерні (ботаніки, зоології і таксидермії, палеонтології, екології ґрунтів та ентомології), в яких кожен матиме можливість на кілька хвилин відчути себе науковцем.

17 травня:

11:00-19:00 – Відвідини виставки «Мистецтво виживання» (Виставкові зали Музею)

11:00 – Відкриття фотовиставки переможців конкурсу «Рослини в об’єктиві» (Внутрішній дворик Музею)

Відкриття виставки авторських фотографій рослин переможців конкурсу, проведеного впродовж квітня на Інтернет-сторінках Музею.

11:20-15:00 – Розвиваюча акція «Квітуче дерево» (для дітей від 2 до 12 років) (Дворик Музею)

З приходом весни все навколо починає квітнути. Запрошуємо дітей заквітчати дерево й у нашому дворику, використовуючи свою фантазію на майстер-класі.

11:00-15:00 – Сеанс мультфільмів про рослини (Наукове горище Музею)

Запрошуємо дізнатися більше про рослини нашої місцевості, які «оживають» на екранах і стають героями мультфільмів.

16:00 – Відкриття виставки «Праліси Карпат: жива історія європейських лісів» (Дворик Музею)

Організатори: ДПМ НАН України, WWF в Україні

Виставка розповідає про рослинний та тваринний світ пралісів і старовікових лісів Карпат, їх роль у житті людини та значення для збереження унікального біогенофонду нашої планети.

20:00-21:00 – Музична програма (виступ етно-гуртів) (Дворик Музею)

Деталі шукайте на сайті Музею.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!