ПриватБанк запустив продаж державних облігацій онлайн

4580 0
Для цього потрібно відкрити рахунок цінних паперів у додатку веб-версії Приват24.
Minfin.com.ua

Minfin.com.ua

Державний ПриватБанк першим запустив послугу купівлі облігацій внутрішньої державної позики через додаток Приват24. Про це повідомила заступниця голови правління банку Галина Пахачук, передає НВ.

Купити ОВДП на первинному ринку можуть усі клієнти банку, які відкрили рахунок цінних паперів. У розділі «Цінні папери» є також особистий кабінет.

Галина Пахачук додає, що за два місяці планують запустити у додатку послугу укладання договорів на вторинному ринку ОВДП.

Читайте також: У додатку Приват24 планують запровадити функцію розпізнавання обличчя

На купівлю ОВДП на первинному ринку є ліміти для аукціону: 40 тис. доларів або 1 млн грн. За словами Галини Пахачук, у майбутньому чек може знизитись до 50 тис. грн, а далі – і до однієї тисячі гривень. У Приватбанку прогнозують збільшення надходження коштів від фізосіб на ринок державних облігацій.

Облігації внутрішньої державної позики – цінні папери, що випускає держава в особі Міністерства фінансів для залучення коштів на внутрішньому ринку. Отримані кошти використовують для обслуговування поточних боргів держави та інших потреб бюджету. Номінал однієї державної облігації в гривні становить тисячу гривень, у доларах США – тисячу доларів.

Держава гарантує погашення ОВДП у повному обсязі. Також вона має виплатити дохід згідно з умовами розміщення облігацій. Наразі дохідність ОВДП становить 17,5% у гривні та від 4 до 7% річних у валюті.

Читайте також: ПриватБанк запускає функцію оплати на касі через QR-код

Зазначимо, дохід від ОВДП не оподатковується – окрім військового збору у 1,5%. А, наприклад, на дохід за депозитним вкладом доведеться заплатити 18% податку та 1,5% військового збору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!