Приватним перевізникам у Львові дозволили зменшити кількість автобусів на маршрутах

5392 0
На три місяці перевізники можуть зменшити кількість автобусів на маршрутах, на які уклали постійні договори.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

Львівським приватним перевізникам дозволили на три місяці зменшити кількість автобусів на маршрутах за постійними договорами, аби вони могли забезпечити роботу маршрутів, на які укладені тимчасові договори. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

За словами в. о. керівника управління транспорту Олега Партики, до конкурсу приватні перевізники випускали на маршрути 40−45% автобусів від паспортної кількості. Після конкурсу відсоток перевізників зріс вдвічі, адже, аби забезпечити необхідну кількість автобусів, більше 80%, їх забрали з маршрутів, на яких вони працюють за тимчасовими договорами.

«Наприклад, повністю зняли всі автобуси з маршруту №19. Тому достатньої кількості автобусів для забезпечення роботи маршрутів і за постійними, і за тимчасовими договорами приватні перевізники не мають», — сказав Олег Партика.

Водночас випустити зараз автобуси комунального АТП-1 на ці маршрути не можна, оскільки підприємство ще не отримало всі придбані автобуси. Крім цього, на підприємстві не вистачає водіїв.

«За три місяці АТП-1 отримає решту автобусів, аби збільшити кількість транспорту на маршрутах за тимчасовими та постійними договорами. Загалом на маршрути, які поки не мають постійних перевізників, потрібно 75 автобусів», — сказав Олег Партика.

Читайте також: Куди скаржитись львів’янам, якщо останній автобус, тролейбус чи трамвай не приїхав

Нагадаємо, 26 жовтня у Львові відбувся конкурс перевізників, за яким лоти розподілили між перевізниками, які й до цього працювали на львівських автобусних маршрутах. На три лоти – 4, 6 та 13, на які підписали тимчасові договори, перевізники не подали жодних пропозицій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!