Де на Львівщині планують облаштувати п'ять нових пунктів пропуску

22815 0
Поки що це – лише проєкт.

У Службі автомобільних доріг Львівщини планують будівництво п’яти нових прикордонних переходів в області і доріг до них. Три переходи хочуть облаштувати у Карпатському регіоні, два – поблизу міста Белз. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів керівник Служби автодоріг Львівщини Олег Береза.

Ці п’ять переходів, за його словами, поки що – лише проєкти, але за декілька років їх реально втілити.  

«Це один із перспективних проєктів. Ми робимо чимало прикордонної інфраструктури. Плануємо звернутись до польської сторони про співфінансування. Пункти пропуску хочемо облаштувати у Північній частині і у Карпатському регіоні», – розповівдає Олег Береза.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Два переходи планують облаштувати поблизу міста Белз. Утім, потрібно відремонтувати дорогу Рава-Руська – Червоноград.

«У районі міста Белз реконструюватимемо дорогу Рава-Руська – Червоноград. Там буде 52 кілометри нової дороги. У межах цього проєкту обговоримо можливості реконструкції наявних чи побудови нових доріг», –  каже він.

Він додає, що інші три переходи можна облаштовувати у районах де цього року тривають активні ремонти доріг.

«Будується дорога Бориня – Боберка, Мшинець – Стрілки, Лопушанка. Ці дороги – це суттєвий інфраструктурний крок для облаштування нових переходів. Але нині це лише концепція. Сподіваємося, будувати у співпраці із польським урядом. Основне питання, щоб це не були просто переходи, а дійсно ефективна інфраструктура», – додає керівник Служби.

Читайте також: Ремонтувати другу прикордонну дорогу КПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році

Цього року на розбудову доріг прикордоння служба автодоріг Львівщини отримала кредитні кошти польського уряду – понад 50 мільйонів євро.

«Ці гроші скерували на реконструкцію чотирьох доріг у Львівській області: зокрема Рава- Руська – Червоноград, Яворів – Грушів, Грушів- Немирів, Львів – Смільниця і Нижанковичі. Документи підписані, і ми вже працюємо за ними», – додав  Олег Береза.

Нагадаємо, капітальний ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів, розпочали у серпні цього року. Протяжність дороги становить 19,5 км, а вартість – 7 млн. євро. Її ремонтують за польський кредит у межах програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». 

Ремонтувати другу прикордонну дорогу КПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році. Також мають ремонтувати дороги Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Віддавати кредит буде український уряд під 0,15% річних.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!