Питання дня: чому у нових львівських автобусах МАЗ немає кондиціонерів

9939 3
Перші нові автобуси МАЗ, які придбав Львів у фінансовий лізинг, мають виїхати на маршрути вже до кінця наступного тижня.

Сто нових автобусів МАЗ, які Львів придбав на умовах фінансового лізингу, мають німецьке комплектування й електронне табло, але не обладнані кондиціонерами. Як каже заступник керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, купляти автобуси з кондиціонерами було б не вигідно. МАЗ із кондиціонером коштує 160 тисяч євро, а без – 122.

«Київ купив МАЗи з кондиціонерами. За їхнім досвідом, вони їх вмикають три дні на рік. Чому так? Бо споживання йде значно більше, вранці треба видавати більше палива. А як зрозуміти о 6-й ранку, чи буде спека, чи ні? Некомфорт у автобусі пов’язаний не з температурою і відсутністю кондиціонерів, а з кількістю рухомого складу. Якщо пасажирів у одному автобусі буде менше, то їм буде комфортно їздити при +20 і без кондиціонера», – говорить він.

Також Андрій Білий додає, що на вибір автобусів без кондиціонерів також повпливали результати аналізу використання кондиціонерів у трамваях «Електрон», які, за його словами, майже не працюють.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

«Їх не вмикають, бо на це постійно скаржаться люди похилого віку. Крім цього, пасажири постійно відкривають вікна», – уточнює він.

Додамо, що на територію АТП-1 на вулиці Авіаційній доставили 16 нових МАЗів. До кінця наступного тижня їх мають випустити на три автобусні маршрути – №46 (пр. Червоної Калини – вул. Миколайчука) , 47а (пр. Червоної Калини – пл. Різні) та 16 (ТЦ «Іскра» – Залізничний вокзал). На інші маршрути автобуси можуть виїхати після проведення конкурсу. За словами директора АТП-1 Ореста Хамули, до кінця вересня у Львові загалом буде не менше 30 автобусів МАЗ та 5 автобусів «Електрон».

Нагадаємо, перші автобси МАЗ прибули до Львова наприкінці серпня. Загалом Львів закупить 150 автобусів, із яких 100 у білоруського виробника МАЗ та 50 у львівського ТОВ СП «Електротранс». Крім цього, наступного року місто придбає ще 100 автобусів за кошти ЄІБ. За словами Андрія Білого, у ЛМР розглядали й інші варіанти виробників автобусів, однак всі вони були значно дорожчими.


Читайте також:
16 Вересня, 2018 23:45
Ярослав Не можу в даній ситуації не прокоментувати цю ситуацію. Що за нісенітниці) Це получається, що вартість кондиціонера в автобусі 160 - 122 = 38 тис. євро. Де ж вони такі ціни бачили? Чи вони думають, що усі люди дурні? Причина у виборі МАЗів, а не ЕЛЕКТРОНів в тому, що електрон не дає відкатів Андрійкові і все. Комплектуючі у електронів теж хороші (трансмісія та підвіска німецької фірми ZF, а двигуни американсько-британської фірми Cummins). Садовий і його компанія вже обнагліли до крайності, гнати ту шваль потрібно з влади.
14 Вересня, 2018 14:58
ввв цікаво, а сам А. Білий в своєму авто має кондиціонер? І чи не знає цей пан , що в останні роки в нас влітку до + 30, а в маршрутках і всіх +50, люди мліють від жари. Він так, бачиш, подумав і вирішив.
в людей питай, для них ці автобуси купили. Ви ж не їздите громадським транпортом
14 Вересня, 2018 14:19
666 ... і хто вирішує , коли має настати ТОЙ день , коли те чи інше "питання" повинно " виникнути" ? ... а от до решти наявного " рухомого складу" в людей вже така кількість "питань" , що певне конкретно більше кількості "пасажирів" в отої самки собачих ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!