Рада підтримала рішення про націоналізацію «дочок» «Сбербанку» і «ВЕБ.РФ»

812 0
Йдеться про націоналізацію корпоративних прав і фінансових активів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада сьогодні, 12 травня, законодавчо затвердила рішення РНБО від 11 травня про націоналізацію корпоративних прав і фінансових активів українських дочірніх компаній «Сбєрбанку» і «ВЕБ.РФ». Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Крім корпоративних прав, Україна примусово вилучить фінансові активи, тобто право вимоги боргу «ВЕБ» до «Промінвестбанку», «Сбербанку» до «МР Банку» і обох «дочок» російських банків до юридичних осіб.

Читайте також: Що передбачає шостий пакет санкцій проти рф

«РНБО ухвалила рішення про націоналізацію корпоративних прав українських «дочок» російських Сбєрбанку та ВЕБ. рф («Міжнародного резервного банку» та «Промінвестбанку»). Йдеться про вилучення корпоративних прав та фінансових активів», - пише він. 

Зазначимо, що 11 травня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів.

Нагадаємо, що Сбербанк, найбільший банк росії, планують відключити від SWIFT в шостому пакеті санкцій


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!