Рада церков просить послабити карантин для вірян

2585 0
Пропозиції на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля надіслали ще 7 травня.
фото: Парафія Зіслання Святого Духа УГКЦ (Сихів) на Фейсбуку

фото: Парафія Зіслання Святого Духа УГКЦ (Сихів) на Фейсбуку

Всеукраїнська Ради церков і релігійних організацій надіслала до Кабінету міністрів листа з проханням пом’якшити карантин для релігійних організацій. Відповідний лист розмістили на сайті Ради церков.

Пропозиції на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля надіслали ще 7 травня.  

Зокрема, Рада церков просить:

- не забороняти у культових спорудах чи інших приміщеннях, які використовуються релігійними організаціями, проводити богослужінь та релігійних обрядів за умови присутності не більше 1 особи на 5 м. кв. площі місця (за винятком членів однієї сім’ї), обов’язкового забезпечення засобами індивідуального захисту (за виключенням священнослужителів, проповідників і хористів, для яких це рекомендують), дотримання соціальної дистанції та обробки антисептичними засобами поверхонь і рук присутніх;

- не забороняти богослужіння та релігійні обряди за межами культових споруд на відкритому повітрі за тих же умов;

- не забороняти релігійні церемонії та обряди приватного характеру в храмах, інших приміщеннях, які використовуються віруючими, а також на відкритому повітрі за умови вжиття обмежувальних заходів;

- вимогу обов’язкової самоізоляції для осіб, які досягли 60-річного віку, не поширювати на священнослужителів та осіб, задіяних в організації богослужінь, а також на інших працюючих осіб пенсійного віку, для яких вона є рекомендованою;

- забезпечити можливість задоволення релігійних потреб осіб, які перебувають в установах соціального захисту і закладах, що надають паліативну допомогу, зокрема шляхом доступу до них священників у масках чи респіраторах, чи організації з ними індивідуальних дистанційних зустрічей за допомогою відеозв’язку.

Читайте також: У Львові дозволили роботу перукарень та салонів краси

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня та посилили з 6 квітня. Спершу він мав тривати до 3 квітня, потім до 24 квітня, пізніше його продовжили до 11 травня, після чого знову продовжили до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин. Із 11 травня у Львові дозволили відвідувати парки і сквери, а з 12 травня – відновили роботу салонів краси і перукарень.

У Львівській області, крім Львова, послаблення карантину відтермінували до 15 травня через ріст кількості хворих на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!