Рада застрахувала життя та здоров’я медиків, прирівнявши їх до військових

1726 0
Причину такого рішення пояснюють тим, що медики протистоять пандемії, як і військові, перебуваючи на передовій лінії оборони.
Фото: УП

Фото: УП

Верховна Рада сьогодні, 7 травня, ухвалила законопроект 3376-1, який застрахувала медиків і прирівняла їх до військовослужбовців, які несуть службу на передовій. Відповідний документ підтримали 360 нардепів.

Зокрема, причину такого рішення пояснюють у фракції «Слуга народу» тим, що медики протистоять пандемії, як і військові на Сході країни, перебуваючи на передовій лінії оборони.

Читайте також: Відмова від планових щеплень може призвести до спалахів кору чи дифтерії після Covid-19

Ухвалений проект передбачає наступне:

- медик, який помер через інфікування коронавірусом, за своїм статусом прирівнюється до військовослужбовця, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, пов’язаних з несенням військової служби;

- членам сім’ї такого працівника гарантуються ті ж самі права, що й членам родин загиблих військовослужбовців;

- медики, які заразилися коронавірусом під час роботи і через це протягом року отримали групу інвалідності, будуть застраховані на суму не менш ніж 300 прожиткових мінімумів — залежно від ступеня втрати працездатності (зараз це 608 тисяч 100 гривень);

Окрім цього, у разі смерті медичного працівника від коронавірусу, його сім’я отримає допомогу розміром 750 прожиткових мінімумів, що нині становить 1 мільйон 520 тисяч 250 гривень.

Нагадаємо, що 14% від усіх медиків на Львівщині захворіли на коронавірус. За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрія Васька відсоток значний, але він пояснив це тим, що в області почали пріоритетно тестувати саме лікарів. Хворіють навіть медики з не «коронавірусних лікарень».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!