Реконструкція вулиці Чернівецької у Львові коштуватиме понад 100 млн грн

3408 2
Реконструювати вулицю мають до кінця 2021 року.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

ЛКП «Львівавтодор» оголосив тендер на реконструкцію вулиці Чернівецької у Львові на відтинку від Городоцької до площі Двірцевої. Відповідні торги опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Коли у Львові почнуть ремонт вулиці Вітовського

Згідно з технічним завданням, на вулиці зріжуть частину сухих дерев та чагарників, замінять комунікації та дорожнє покриття на асфальтоване, відремонтують тротуари, висадять багаторічні кущі та дерева, встановлять вуличні меблі, зупинки громадського транспорту, освітлення, дорожні знаки, світлофори та підземні контейнери для сміття.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід розповів, що на Чернівецькій буде окрема смуга для громадського нерейкового транспорту в дві сторони і окрема для авто, теж у дві сторони. Між ними облаштують пішохідну алeю. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту. З огляду на те, що на перехресті Городоцької і Чернівецької вже є кільце, проєкт передбачає перехрещення доріг за 70 метрів від перехрестя. Тут і розділятимуться потоки на громадський та інший транспорт. Це перехрещення регулюватимуть світлофором.

Підрядника мають визначити до кінця січня, а реконструювати вулицю – до кінця 2021 року. Очікувана вартість робіт становить понад 102,8 млн грн.

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площа Двірцева. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Тут повністю змінили конфігурацію руху громадського транспорту й облаштували пішохідну алею. Відкрили першу частину площі та відновили рух трамваїв 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
2 Січня, 2020 13:58
Львів'янин Так її ж тільки недавно вже ремонтували!!
WTF, пане дуже дорогий проектанте і вірний "сгула" нашого мера Шмід?!
2 Січня, 2020 11:33
Спостерігач Звісно - підрядник турки і у Стамбул знову поїдє наша бруківка (за долю малу).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!