Реставраторів головного корпусу університету Франка підозрюють у розкраданні коштів

4274 0
За невиконані роботи компанія отримала зайвих майже 775 тис. грн.
Головний корпус ЛНУ ім.Івана Франка / Твоє місто

Головний корпус ЛНУ ім.Івана Франка / Твоє місто

Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання Богдану Гавриляку, який є директором підприємства «Будремсервіс» – компанії, що займалася реставрацією головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка. Його підозрюють у підробці актів виконаних робіт, через що «Будремсервіс» отримав майже 775 тис. грн за невиконані роботи. Про це пишуть «Наші гроші. Львів». 

Досудове розслідування встановило, що вже під час другої реставрації корпусу Богдан Гавриляк підробив вісім актів приймання виконаних будівельних робіт, через що його компанія отримала зайвих майже 775 тис. грн за невиконані роботи. Запобіжний захід стосовно Богдана Гавриляка діятиме до 13 травня. 

Читайте також: Реставрація Франкового університету може затягнутися

Додамо, що проєкт реставрації головного корпусу ЛНУ почали ще у 2018 році. Тоді міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів виділила 78 мільйонів 363 тисячі гривень на реставрацію. Вже тоді реставрацією займався «Будремсервіс», отримавши підряд 75,8 млн грн. Проєкт планували закінчити через два роки, але через брак коштів роботи тривали довше.

Договір продовжували додатковими угодами, але зрештою робіт виконали лише на 51,6 млн грн і у 2021 році сторони за взаємною згодою розірвали договір через коригування проєктно-кошторисної документації. У квітні 2021 року у системі електронних закупівель Prozorro опублікували новий тендер на 58 млн грн. Договір підписали з тією ж фірмою «Будремсервіс». Роботи закінчили у вересні 2021-го. 

Додамо, що за даними YouControl компанія «Будремсервіс» зареєстрована у Львові з 1999 року. Її засновником і керівником є Богдан Гавриляк. Як пишуть «Наші гроші», за час своєї діяльності фірма отримала 49 держзамовлень на суму 215 млн грн. Майже 90% від цієї суми компанія отримала за угодами з Львівським національним університетом (39 угод на 192 млн грн).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!