Політична реклама

Ресторан назвуть на честь горілки, винайденої у Львові

10014 0
У Львові на вулиці Шевській відкриють ресторан «Бачевські», названий на честь першого у світі бренду горілки, який з’явився саме у місті Лева. Відкриття заплановане на 2014 рік.
Марк Зархін

Марк Зархін

Про це tvoemisto.tv розповів львівський ресторатор Марк Зархін.

«Це буде міська галицька кухня. Ідея ресторану – веселий Львів початку ХХ сторіччя, вона пов’язана з горілкою Бачевських. Я не прихильник горілки і не збираюся велику рекламу робити. Але якщо уявити собі, що десь у Шотландії якесь місто може похвалитися, що віскі як бренд пішло саме з цього міста – то туди б ешелони туристів їхали. А Львів може похвалитися, і є документальне підтвердження, що тут пеший в світі бренд горілки з’явився («Бачевські», – ред.). Однак місто з цим майже не працює», – розповів Марк Зархін.

Фото lvivtoday.com.ua

З його слів, Бачевські – це була львівська родина. «Ми зустрічалися з їхніми нащадками, які в Австрї мають виробництво горілки Бачевських, і домовились про відкриття ресторану», – додав Марк Зархін.

Зараз триває будівництво ресторану. Він буде розрахований на 200 місць.

Ще один ресторан, який відкриють цього року – це «Голодний Микола» на вул. Стрийській.

«Ми його називаємо садибою сільського вчителя. Стилістика така, що немовби село, але це – сільська інтелігенція. Їжа буде відповідна. Зараз працюємо над інтер’єром, встановлюємо обладнання. Тут буде хліб випікатися, можна буде рибку зловити і собі засмажити. А поряд – наша регіональна пивоварня «Кумпель», яка постачатиме пиво у ресторан», – розповів Марк Зархін.

«Голодний Микола» вміщатиме близько 400 відвідувачів, матиме бенкетний зал і тераси.

Довідка:

1782 року – родина Бачевських заснувала власну гуральню біля Львова. 1810 – гуральню успадкував син її засновника, Леопольд Максиміліан Бачевський, який перемістив виробництво у передмістя Львова – Знесіння. Невдовзі передмістя було поглинуте містом, і фабрика на Жовківській вулиці почала швидко зростати. Лікери та горілки, виготовлені за спеціальною технологією фабрики були набагато ніжніші та прозоріші, ніж більшість інших марок, що дало велику популярність компанії не лише у Львові, але і в інших частинах Австрійської імперії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!