Рішення про продовження чи пом’якшення карантину ухвалять після Великодня

3255 0
Водночас влада розробляє сценарії виходу з карантину, але його пом’якшення не буде, поки в Україні зростає кількість нових випадків коронавірусу.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

Рішення щодо продовження карантину чи його пом’якшення влада України ухвалюватиме після великодніх свят, коли буде зрозуміло, як вони вплинули на ситуацію з епідемією. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Про питання карантину ми будемо комунікувати ближче до середи наступної (22 квітня — ред.) після Великодня. Подивимося, що відбудеться на великодні свята, як люди будуть дотримуватися карантину, і будемо дивитися, як в нас буде розвиватися динаміка захворюваності», — пояснив він.

Водночас влада розробляє сценарії виходу з карантину, але його пом’якшення не буде, поки в Україні зростає кількість нових випадків коронавірусу.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

«Коли і як ми будемо тримати країну на карантині, все буде залежати, чи відбудеться у нас пік після великодніх свят. Якщо у нас буде стрімкий скачок кількості захворювань, якщо вона пересягне більше ніж 2% усього населення, ми країну будемо тримати на карантині довше», — додав Ляшко.

Він пояснив, що у випадку стрімкого зростання кількості хворих це буде значним навантаженням на систему охорони здоров’я країни.

«Якщо буде подальше зростання, система охорони здоров’я може не впоратися з кількістю випадків і не надати допомогу всім, хто її потребує», — додав головний санлікар.

Нагадаємо, що з останню добу в Україні зафіксували 500 випадків коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!