Родинам померлих від коронавірусу лікарів виплатять одноразову допомогу

2291 0
Ідеться про лікарів із п’яти медзакладів, які приймають хворих на Covid-19.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Померлим від коронавірусу працівникам п’яти лікарень Львівщини виплатять одноразову грошову допомогу. Таке рішення ухвалила Львівська обласна рада.

Ідеться про працівників Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги від коронавірусу одужали 32 лікарі

Розмір допомоги з обласного бюджету родині кожного померлого становитиме 100 тис. гривень. Пункт про таку допомогу мають включити у відповідну Програму до 1 липня, кажуть в пресслужбі ЛОР.

Додамо, що на Львівщині від коронавірусу померли вже троє медиків: медсестра Центру легеневого здоров'я, лікарка  однієї з обласних лікарень та фельдшер швидкої допомоги.

Також допомогу зможуть отримати медики, які захворіють на коронавірус. Так, працівники Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» отримають допомогу у розмірі двох посадових окладів з урахуванням усіх надбавок і доплат, а працівники інших комунальних медзакладів у разі захворюванння отримають допомогу у розмірі одного посадового окладу.

Читайте також: У Львові показник, який дозволить послабити карантин, перевищений удвічі

Ті медики, які пройшли стаціонарне лікування за період з 1 до 15 числа місяця, отримають допомогу у термін до 30 числа поточного місяця, а хто лікувався із 16 до 30 (31) числа місяця – в термін до 15 числа місяця, наступного за звітним.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, виплату на загальну суму 95 тис. гривень отримали вже вісім медпрцівників обласних закладів охорони здоров’я.

Додамо, що на Львівщині вже одужали 111 медиків із 372 інфікованих на коронавірус. Серед них: 140 – лікарів, 158 – середнього медперсоналу, 59 – молодшого та 15 – іншого персоналу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!