Росія зазнала значних втрат при спробі перетнути Сіверський Донець

1632 0
Росіяни втратили щонайменше одну батальйонну тактичну групу, а також розгорнуту там понтонну мостову техніку.
Фото ілюстративне (AFP)|Розбита російська техніка

Фото ілюстративне (AFP)|Розбита російська техніка

 Українські військові успішно запобігли спробі перетину російськими загарбниками річки Сіверський Донець, що на Донеччині. Про це повідомили в розвідці Міноборони Британії. 

«Українські сили успішно запобігли спробі російської переправи через річку на Донбасі. На знімках видно, що під час форсування річки Сіверський Донець на захід від Сєвєродонецька росія втратила значну частину бронетехніки щонайменше однієї батальйонної тактичної групи, а також розгорнуту там понтонну мостову техніку», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія веде приховану мобілізацію та розконсервовує техніку зі складів

У Міноборони додали, що переправа через річку в неконтрольованому середовищі є надзвичайно ризикованим маневром і свідчить про тиск, якого зазнає російське командування, щоб досягти прогресу у своїх операціях на сході України.

Також зазначають, що російські війська не змогли досягти жодного значного просування, попри зосередження сил у цьому районі після виведення та передислокації своїх підрозділів з Київської та Чернігівської областей.

Нагадаємо, що росія веде приховану мобілізацію, що відбувається двома шляхами. Окрім цього, зі зберігання знімають стару техніку, яку лише умовно можна назвати бойовою.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!