Російські окупанти покинули зону ЧАЕС та забрали з собою українських нацгвардійців

1911 0
Покидаючи станцію, окупанти розграбували приміщення та викрали техніку.
Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

Російські війська повністю покинули зону Чорнобильської атомної електростанції. Про це повідомили у Держагентстві України з управління зоною відчуження.

«На поточний момент сторонніх осіб на майданчику Чорнобилької АЕС не перебуває», – йдеться у повідоменні.

Також міський голова Славутича Юрій Фомічев повідомляв, що окупанти забрали українських нацгвардійців, яких тримали у полоні з першого дня вторгнення 24 лютого, які охороняли станцію. Він припускає, що українців повернуть під час великого обміну між Україною та рф.

Читайте також: Окупанти захопили Чорнобильську АЕС

Раніше у Держагентстві заявляли, що окупанти розпочали вихід з території ЧАЕС. При цьому працівники станції підписали відповідні «офіційні» документи під примусом до фактичного завершення процесу. У документі вказується, нібито росіяни «забезпечували надійну охорону та оборону» об’єкта. Покидаючи ЧАЕС, російські військові розграбовували приміщення, викрадали техніку та інші цінні речі.

Нагадаємо, що 24 лютого російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. В Офісі президента вважають це однією з найсерйозніших загроз Європі, оскільки окупанти можуть готувати провокації на ЧАЕС або ж використають пошкодження, завдані об’єктам під час атаки, та звинуватять в цьому Україну, або пошкодять найнебезпечніші об’єкти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!