Smart Lviv: як зміниться міліція найближчим часом

3178 0
Tvoemisto.tv з'ясувало, які нововведення планують у міліції Львова запровадити вже найближчим часом.

Незабаром місто завдяки новітнім технологіям стане безпечнішим, а встановити особу правоохоронці зможуть просто на вулиці – для цього не доведеться доправляти людину до райвідділку.

У планах впровадити GPS-навігацію в патрульних машинках. Це планують зробити уже цього року. В машинах також мають бути планшети для того, щоб контролювати роботу міліціонерів, з одного боку, а з другого, – для того, щоб у міліціонерів був доступ до баз даних і «особу можна було б перевірити прямо на вулиці, не запрошуючи її до відділку», каже начальник штабу ГУ МВСУ у Львівській області Юрій Гладун.

Ще один крок, який планують у міліції, – впровадити інтелектуальну систему відеоспостереження, яка буде охоплювати усе місто. До цієї системи планують підключити не лише камери міліції, автодору та Державної служби охорони, але також і приватні камери магазинів, аптек та інших установ. За словами Юрія Гладуна, система відеоспостереження зможе самостійно зчитати, до прикладу, номер машини та встановити, чи така машина перебуває у розшуку. Сьогодні йде робота над проектуванням системи. Вартість всього проекту обійдеться в близько 285 мільйонів гривень. Втілювати його будуть невеликими частинами, але розпочати планують вже цьогоріч.

Читайте також: Як це працює: скільки треба чекати на львівську міліцію. Експеримент

Також у планах – зробити на сайті міліції сторінку, куди можна подати електронне звернення. Основною проблемою, яка виникає у реалізації цього проекту, є ідентифікація особи, яка звертається у міліцію. У вирішенні цієї проблеми може допомогти електронний банкінг, коли за згодою особи її дані із бази даних банку буде передано на сайт міліції. Також інформацію можна частково отримувати за номером телефону для контрактних абонентів мобільних операторів. Вирішення питання ідентифікації особи також допоможе втілити у життя схему, відповідно до якої особа може звернутися до міліції для отримання довідки про несудимість через Інтернет. Над питанням про ідентифікацію особи та про те, як саме це може бути втілено у життя, сьогодні працюють у Міністерстві внутрішніх справ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!