Сайт ModnaKasta перекладуть українською через позов львів’янина

3476 0
Апеляційний суд відхилив позов власників сайту ModnaKasta та зобов’язав перекласти сайт українською.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

Апеляційний суд відхилив позов власників сайту ModnaKasta (нещодавно сайт перейменували на Kasta) та зобов’язав їх перекласти сайт українською. Таким чином, апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції та задовольнив позов активіста зі Львова Святослава Літинського. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Сайт Allo переклали українською через позов львів’янина

«У мене було три позовні вимоги: визнати дії власників щодо ненадання інформації українською неправомірними; зобов’язати дати відповіді на мої запити та в подальшому надавати всю інформацію українською, зокрема й на сайті ModnaKasta», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv Святослав Літинський.

За його словами, упродовж цього тижня власникам сайту надішлють лист про добровільне виконання рішення суду. Якщо вони відмовляться виконати рішення, тоді до справи долучати виконавчу службу.

Читайте також: Львів’яни подали в суд на SportLife через відмову тренера говорити українською

Нагадаємо, торік у грудні львів’янин Святослав Літинський подав позов до Франківського районного суду на інтернет-магазин одягу ModnaKasta з вимогою надавати послуги українською мовою. 31 січня суд міста Львова визнав неправомірною відмову компанії modnaKasta надавати інформацію про товари українською мовою і зобов’язав використовувати українську мову в інформуванні про товари. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!