Село Давидів біля Львова відкрили для в’їзду та виїзду

5091 0
Рішення про обмеження на в’їзд/виїзд у населений пункт для приватного транспорту, які запровадили у 29 квітня через коронавірус, скасували.
Фото: Тарас Грень

Фото: Тарас Грень

Сільська рада Давидова, що біля Львова, вирішила пом’якшити карантинні заходи у селі, попри те, що там підтвердили коронавірус у 23 хворих. Про це йдеться на сторінці сільради у Фейсбуку.

Зокрема, сьогодні, 3 травня, скасували обмеження на в’їзд/виїзд у населений пункт для приватного транспорту, які запровадили у середу, 29 квітня, через спалах коронавірусу. Відповідне рішення прийняв місцевий штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, запевнивши, що ситуація контрольована.

«Встановлено, що всі особи із числа контактних дотримуються самоізоляції, ознак респіраторного захворювання у них не виявлено», – йдеться в дописі.

Місцеві медики з’ясували це шляхом телефонного опитування. Так, опитали близько тисячі мешканців громади.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

«Враховуючи контрольовану епідситуацію та належне виконання усіх доручень та розпоряджень обласного та місцевого рівнів прийнято рішення щодо скасування режиму обмеження в’їзду та виїзду в село Давидів приватного транспорту та продовження виконання інших протиепідемічних заходів прийнятих попереднім засіданням штабу», – зазначають у повідомленні.

Водночас сьогоднішнім рішенням продовжили інші посилені заходи щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції. Жителям, які перебувають на самоізоляції або мають ознаки респіраторного захворювання, проводитимуть тестування на Covid-19. У селі продовжать працювати патрулі, які слідкують за дотриманням мешканцями карантину.

Нагадаємо, що Давидів закрили на карантин через спалах коронавірусу. Епідвогнище на території Давидівської ОТГ виявили 29 квітня. Там підтвердили 20 випадків коронавірусу у восьми епідосередках. Контактних осіб – 140.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!